mestergyorgyiMester Györgyi novellásköteteit a 20-90 éves korosztálynak ajánlom. A kötetek egyenként 50-50, nagyon rövid, változatos témájú, szórakoztató novellát tartalmaznak. Az írások között van lírai, kalandos,  romantikus, misztikus, mulatságos, és krimi jellegű is, melyek nyelvezete néhol egészen modern, másutt a szöveg Móricz Zsigmond szóhasználatára emlékeztet.

A kötetek megrendelhetők a könyvkiadó honlapjáról, az Ababook és a Fókusz online internetes oldalakról.
Megvásárolhatók a Budapesti Teleki Tékában (Budapest VIII. kerület, Bródy S. utca 46.), a Fókusz Könyváruházban (Budapest VII. kerület, Rákóczi út 14.) valamint az Írók Boltjában (Budapest VI. kerület, Andrássy út 45.)

E-könyv letöltési lehetőséghez kattintson ide.

 

 

alegjavabolMester Györgyi: A legjavából

Budapest, 2008.

 

 

 

 

 

feherenfeketen

Mester Györgyi: Fehéren feketén

Ad Librum Kiadó: Budapest, 2008.

 

 

  

tisztutotuz

Mester Györgyi: Tisztítótűz

Ad Librum, Budapest, 2009.

 

 

 
halalijotortenetek

Mester Györgyi: Haláli (jó) történetek

Ad Librum, Budapest, 2010.

 

 

 

 

 

vizio

Mester Györgyi: Vízió

Ad Librum, Budapest, 2011.

 

 

 

 

 

zizi_naploja

Mester Györgyi: Zizi naplója

Ad Librum, Budapest, 2011.

Susy vagyok, tizenkét éves, szőke copfos és lány.
A családban mindenki, de még a barátaim is Zizinek szólítanak, mivel rém sokat nyüzsgök, be nem áll a szám, és néha hetet-havat összehordok. Apa szerint kissé tényleg „zizzent vagyok - innen a becenevem -, anya néha kelekótyának, a bátyám időről időre hibbant tyúknak nevez, a barátnőm, Cathy - aki egyébként osztálytársnőm is, és hol jóban vagyunk, hol meg haragban -, rendszerint „a flúgos”-ként szokott emlegetni.
Ezen kívül tudálékosnak is titulálnak, mert sokat olvasok, és az olvasmányaim alapján az iskolai fogalmazásaimban olyan szavakat használok, mint a „tudálékos”, meg a „titulálnak”.
Tegnap - szerdán, mert ma már csütörtök van -, elhatároztam, hogy naplót írok az életemről. Ezentúl minden fontos eseményt feljegyzek, és szeretném, ha a naplóm legalább olyan izgalmas és szórakoztató lenne, mint B. Jones-é, vagy azé az A. Mole nevű fiúé.

Zizi-II_borito_web

Mester Györgyi: Zizi naplója II.

Ad Librum, Budapest, 2011.

„Ismét naplóírásra adtam immár felnőtt fejemet. Mennyi idő is telt el az utolsó naplóbejegyzésem óta? Pontosan annyi, ahány évesek most iker unokaöcséim, vagyis tizenkét év.
Hogy miért kezdek újra naplót írni? Nem titok, az ikrek vettek rá, akik az előző naplómat olvasva remekül szórakoztak, és „megrendelték” a folytatást.
A mostani naplómnak ugyanakkor lesz egy kis különlegessége is, nevezetesen, hogy néhány saját kezűleg készített, egyszerű illusztrációval színesíteni fogom a bejegyzéseket….”

 

Zizi_III_borito_web

Mester Györgyi: Zizi naplója III.

Ad Librum, Budapest, 2012.

Ismét tizenegy tagúra bővült a családunk.
Egyszer volt már erre példa, bár akkor négy kutyakölyökkel lettünk gazdagabbak, most viszont egy „kos” került a családunkba.

Nagyinak igaza volt, és nagyinak mégsem lett igaza. Igaza volt, hogy ha férjhez megy az ember, nagyon elfoglalt lesz, szinte megszűnik a szabadideje.

Nagyinak ugyanakkor nem lett igaza, mivel, a családi fekete krónika híresztelései ellenére, négyes ikrek - a már említett kutya leszármazottakon kívül -, még sohasem voltak a családunkban.
És ez most sem így történt, mert március 23-án megszületett a gyermekem, és csak egy fiacskám született, egy igazi vadóc kis „kos”…

zizinaploja angol web

 

Mester Györgyi: Zizi naplója / Sizzie's Diary

A kis kötet a „Zizi naplója” sorozat 1. részének szövegét tartalmazza magyarul és angol nyelven, „tükörfordításban”, amit változatlanul Keglovich T. Milán illusztrációi fűszereznek és tesznek élvezetesebbé.

 

 

 

Mester Gyorgyi A pillangofa FB

Mester Györgyi: A pillangófa és más mesék

Ad Librum, Budapest, 2015.

Megrendelés: http://adlibrum.hu/new/index.php?task=pageDetails&id=563

 

 

 

 

mester gyorgyi a hatodik ebook cover

Mester Györgyi: A hatodik

Ad Librum, Budapest, 2016

Az Ad Librum kiadó gondozásában 2016 márciusában megjelent novelláskötet tizenegy témakörbe sorolva tartalmaz nagyon rövid, változatos témájú írásokat.
A cím egyrészt utalás arra, hogy ez az író hatodik novelláskötete, másrészt a kötetben szerepel egy azonos című novella is, amelynek illusztrációja a könyv borítóján található „titán”.
A szerző továbbra is a mindennapi életből meríti témáit, és e valóságmag köré sző a fantáziája segítségével realista, romantikus, vagy meghatóan mulatságos, olykor meseszerű történeteket. 

 

ktm szinezokonyv borito web

Felnőttmesék - kifestőkönyv

Ad Librum, Budapest, 2016

A könyv 14 novellát tartalmaz, amelyek mindegyikéhez színes grafika, valamint azok színezetlen változata tartozik.
A kiadvány kettős rendeltetésű: szórakoztató írások szerepelnek benne, amelyek megismerésekor az olvasó - a kapcsolódó színezetlen rajzok kifestésével -, egyidejűleg a kreativitását is kiélheti.

 

 

 

Kiskaracsony

Kis karácsony, nagy karácsony

Ad Librum, Budapest, 2017

A „Kis karácsony, nagy karácsony” című kiadvány 12 - gyermekek és felnőttek számára egyaránt élvezetes -, az adott ünnepkörhöz kapcsolódó, megható és tanulságos történetet tartalmaz.
A könyv érdekessége, hogy benne - az új írások mellett -, összegyűjtve, egy helyen megtalálhatók Mester Györgyi legnépszerűbb karácsonyi meséi: A legkisebb cinke; Az igazi ajándék; Az aranydió; Minden nap szenteste; Karácsonyi madárfészek; valamint A csúcsdísz.
A kötetet még színesebbé teszi az 5 kedves illusztráció, amelyek a történetek főbb szereplőit jelenítik meg.

Megrendelés: http://www.konyvesbolt.online/Mester-Gyorgyi-Kis-karacsony-nagy-karacsony

 

 

Szülőkategória: Könyvajánló
Kategória: Könyvajánló
Ajánlók ** Könyvajánló (összes) ** Mester Györgyi

Támogatók, segítők

Bartos Erika
Bódai-Soós Judit

Devecsery László
Duga Boglárka
Fecske Csaba

Galambos Bernadett
Garay Zsuzsanna
Hekli Éva
Kányádi Sándor
Kaprinay Éva

K. László Szilvia
Mentovics Éva
Mester Györgyi
Mészely József
Nagy Bandó András
Orgoványi Anikó
Pataki Edit
Péter Erika

Tóth Anna
Tóthárpád Ferenc

Érdeklik a szép fotók?

Látogassa meg a fényképgalériámat!  Művészi fotók az Óperencia főszerkesztőjétől.

Böngésző

Ajánlott böngészők a honlap használatához: Firefox, Opera, Google Chrome. Nem ajánlott böngésző: Internet Explorer 6.