Puha hócsizmában közeleg a tél,
vackába bebújik, minden, ami él.

Szépítgeti fészkét Ond, a kisvakond,
ágyát megvetette, nincs már vele gond.

Guszti, a giliszta járatában hál,
puha levél vackán vígan szundikál.

Aranyhalak bújnak a tó fenekén,
jégpaplanos pályán csúszkálhat a szél.

Béka Réka szunnyad egy gyökér alatt,
tavaszig itt sajnos nincs finom falat.

Mókus Berci hortyog oduja alján,
tele a kamrája, messze még a nyár.

Hófehér bundában lépeget a tél,
bevackolt már minden, boldog, aki él.

youtube2

Örömmel hívjuk fel a figyelmet egy különlegesen egyedi és izgalmas irodalmi kezdeményezésre, amely a játék és a versengés izgalma mellett, a magyar nyelv ápolását, is hivatott szolgálni. 2016. május 15 - től indult és 2017. május 15-ig zajlik a világ legnagyobb magyar nyelvű Szavalóversenye.
A Fordított Világ Móra Családi Szavalóversenyen két kategóriában, - 12 éves korig gyermekek és korhatár nélkül teljes családok - indulhatnak, lakó-, és tartózkodási helytől, állampolgárságtól függetlenül. A verseny magyar nyelven, az internet segítségével zajlik. A Móra Kiadó weboldaláról letölthető Fordított Világ című verseskötetből kiválasztott verset kell felmondani a jelentkező gyerekeknek és családoknak (minél többen szavalnak egy családban, annál érdekesebb a produkció), és a kamerával (pl. mobil telefon) felvett kisfilm anyagot feltölteni a hivatalos weboldalon megadott információk alapján.
Mindkét kategória legjobbjai értékes díjakat nyernek, köztük a Fődíj egy párizsi Disneyland utazás, az egész család számára. A szervezők, a határon túlról érkező legjobb jelentkezőket, - a magyar nyelv ápolásának köszönetéért - még további értékes Különdíjakkal is honorálják.

Az alábbiakban található a Verseny hivatalos weboldala: www.forditottvilag.hu

és a hivatalos facebook ioldal is: https://www.facebook.com/forditottvilag.hu/

Bízunk benne, minél többen kapnak kedvet - gyerekek és családok egyaránt - hogy a határokon túlról is részt vegyenek ebben a különleges és izgalmas, egyedülálló játékban és kezdeményezésben!

 

Anyak Napja 2014

Az Óperencia honlap kb. egy hete egy új szerverre költözött. A költözés után azonnal hozzáfogtam a lap technikai frissítéséhez (akik értenek hozzá: Joomla 1.5-ről Joomla 2.5-re). A látogatók nem vesznek majd sok különbséget észre, igyekeztem a lap kinézetét megtartani. Viszont ez a nagy átalakítás azt is eredményezte, hogy bizonyos dolgok, amelyek a régi rendszeren működtek, a jelenlegin nem használhatók. Mivel a honlap több mint 1800 oldalt tartalmaz, nagy segítséget nyújtanának az olvasók, ha hibásan megjelenő, vagy meg sem jelenő oldalakról jeleznének nekem. Annyit kérek csak, hogy a hibás oldal URL címét (http://www.oper...     ) vagy a cikk (vers, mese, ének, stb. címét) másolják be egy üzenetbe, és azt küldjék el nekem.

Vannak hibák, amelyekről tudok és dolgozom a javításukon. Az egyik ilyen a cimkék vagy kulcsszavak használatánál angol szavak megjelenése (Posts Tagged helyett Cikkek az alábbi kulcsszóval: kellene, hogy megjelenjen.)

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Nyquist Gizella,
főszerkesztő

 

AJAJ! Baj van! Fogadni mernénk, hogy nem ezt az oldalt kerested. 

Viccet félretéve, az Óperencia honlap legutóbbi technikai frissítése során sajnos nem volt lehetőség a régi cimkék áthozatalára, és a keresőmotorok még mindig emlékezhetnek azokra. Ez lehet az egyik oka annak, hogy erre az oldalra kerültél. 

Javasoljuk, hogy használd a menü alatt található keresőt vagy a menü gombokat! Ha teljesen elvesztél, írj nekünk a Kapcsolat oldalról!

Köszönjük a látogatást!

Uncategorised

Támogatók, segítők

Bartos Erika
Bódai-Soós Judit

Devecsery László
Duga Boglárka
Fecske Csaba

Galambos Bernadett
Garay Zsuzsanna
Hekli Éva
Kányádi Sándor
Kaprinay Éva

K. László Szilvia
Mentovics Éva
Mester Györgyi
Mészely József
Nagy Bandó András
Orgoványi Anikó
Pataki Edit
Péter Erika

Tóth Anna
Tóthárpád Ferenc

Érdeklik a szép fotók?

Látogassa meg a fényképgalériámat!  Művészi fotók az Óperencia főszerkesztőjétől.

Böngésző

Ajánlott böngészők a honlap használatához: Firefox, Opera, Google Chrome. Nem ajánlott böngésző: Internet Explorer 6.